Фонд за управљање некретнинама и потраживањима у власништву Републике Српске | Republic of Srpska Real Estate and Claims Fund - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
Управљање портфељом
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште

 

ФОНД ЗА УПРАВЉАЊЕ НЕКРЕТНИНАМА И ПОТРАЖИВАЊИМА У ВЛАСНИШТВУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

 
Фонд за управљање некретнинама и потраживањима у власништву Републике Српске а.д. Бања Лука (ФУНПРС) основан је са циљем стварања реалних претпоставки за управљање некретнинама и потраживањима из пасивног подбиланса. Приоритетни задатак је креирање свеобухватне и ажурне базе података која би обухватала ову имовину. Фонд послује у складу са Законом о Фонду за управљање некретнинама и потраживањима у власништву Републике Српске („Службени гласник РС“, бр.: 28/13)
 
Основни капитал Фонда чине:
  • процијењене вриједности имовине исказане у пасивном подбилансу банака Републике Српске у складу са Законом о почетном билансу стања у поступку приватизације државног капитала у банкама и
  • процијењене вриједности имовине исаказане у пасивном подбилансу предузећа у складу са Законом о почетном билансу стања у поступку приватизације државног капитала у предузећима.
Додатна средства Фонд обезбјеђује продајом непокретности, наплатом потраживања из портфеља Фонда и наплатом закупнине за непокретности којима управља.
 
Фонд је правно лице, уписан је у судски регистар као акционарско друштво са сједиштем у Бањој Луци, а Фондом управља Инвестиционо-развојна банка Републике Српске.
 

Актуелне продаје

Све новости >>

Требате још информација?

Пошаљите своје питање >>

Позовите нас >>

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.