Фонд за реституцију Републике Српске | Republic of Srpska Restitution Fund - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
Управљање портфељом
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште

 

ФОНД ЗА РЕСТИТУЦИЈУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

 
Фонд за реституцију Републике Српске а.д. Бања Лука (ФРРС) послује у складу са Законом о Фонду за реституцију Републике Српске („Службени гласник Републике Српске“, бр.: 56/06, 39/13). Према Закону о приватизацији државног капитала у предузећима из 1998. године, држава је преузела обавезу формирања Фонда ради обезбјеђења надокнаде свим онима који имају право на реституцију имовине која им је одузета у периоду од 1946. до 1958. године.
 
У циљу обезбјеђења средстава за обештећење поменутих категорија, у законску регулативу о процесу приватизације уграђена је одредба да се 5% акција државног капитала сваког предузећа приликом поступка приватизације преноси на Фонд за реституцију. У складу с тим, у току спровођења приватизације у Републици Српској, у Фонд је издвајано 5% акцијског капитала предузећа или припадајући дио новца остварен продајом државног капитала предузећа у којима је вриједност овог капитала мања од 300.000 КМ.
 
Фонд је правно лице и уписан је у судски регистар као акционарско друштво са сједиштем у Бањој Луци. Фондом управља Инвестиционо-развојна банка Републике Српске.

 

 

Требате још информација?

Пошаљите своје питање >>

Позовите нас >>

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.