Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
11.02.2008  Саопштењa
Велики интерес за кредите из Развојног програма РС

Привредници и пољопривредници показали су велики интерес за кредите из Развојног програма РС. Представници ИРБРС презентовали су шест кредитних линија у осам општина источног дијела РС и упознали присутне са осталим активностима Банке. Привредници су углавном изразили задовољство каматним стопама и роковима отплате нових кредита.

Најчешћа питања пољопривредника и привредника су како аплицирати за кредит и да ли су потребни хипотека и жиранти за обезбјеђење кредита. Сви заинтересовани су обавјештени да се захтјеви за кредит подносе пословним банкама које потпишу уговор са ИРБРС, а услове обезбјеђења одређује пословна банка код које заинтересовано лице тражи кредит. Примјетна су била и одређена нереална очекивања грађана и привредника да је ријеч о бесповратним средствима.

Представници ИРБРС су нагласили да је ријеч о кредитима који су најповољнији на тржишту. Кредити су намјенски и њихова употреба ће се контролисати. Представници ИРБРС вршиће ненајављене контроле пословних банака и корисника, а у складу са Правилима сваки ненамјенски утрошен кредит сматраће се доспјелим и пословна банка ће одмах исплатити остатак дуга, увећан за 5% као својеврсни пенал.

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.