Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
05.02.2008  Press clipping
За исток Српске 200 милиона КМ

Источно Сарајево: Инвестиционо-развојна банка Републике Српске јуче је у Источном Сарајеву представила шест нових кредитних линија и упознала потенцијалне кориснике са условима и начином пласмана средстава.

Извршни директор за пласмане Мирјана Чомић објаснила је да се ради о линијама намењеним за почетне пословне активности, микробизнис у пољопривреди, предузећима, привредним предузећима и онима која се баве искључиво пољопривредом , као и стамбеним кредитима и јединицама локалне самоуправе. Ријеч је о износу од 660 милиона КМ из Развојног програма РС од прошле до 2010. године.

- Кроз шест линија и инвестиција у виду хартија од вредности у овој години би требало да буде пласирано око 270 милиона марака – додала је Чомићева, напомињући да ће „200 милиона КМ из привредно развојног програма РС, лоцираних у Фонд за развој источног дела РС, бити пласирано до 2010. године:“

Вршилац дужности директора Фонда за развој источног дела РС Бранислав Суботић каже да је износ од 200 милиона КМ „загарантован и омогућиће источном делу да равномерно са западним може конкурисати за пројекте.“ Шансу ће, нагласио је, имати само развојни програми.

Презентација је била веома посећена. Одборник СНСД у Скупштини града Источно Сарајево Петар Маринковић сумња „да ће све ићи регуларно“.

Нисам сигуран да ће кредити доћи до оних којима су заиста потребни. Бојим се да ће и овог пута кредите и новац добити они који га већ имају – каже Маринковић  и сугерише да би локална заједница могла интервенисати формирањем гаранцијских фондова и помоћи почетницима у бизнису који немају пара нити имовине да би је дали под хипотеку.
 

 

Извор: Еуроблиц

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.