Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
31.01.2008  Press clipping
Кредити као подстицај

Невесиње: Представници Инвестиционо-развојне банке Републике Српске јуче су пред општинским руководством Невесиња и великим бројем заинтересованих грађана представили Развојни програм Републике Српске којим је за подстицај привредног развоја предвиђен пласман кредита од 667,6 милиона марака у периоду од 2007. до 2010.

Ради се о шест кредитиних линија: за почетне пословне активности, микробизнис у пољопривреди, предузетнике и предузећа, станове и кредите за јединице локалне самоуправе. Развојни кредити неће се одобравати за трговину, угоститељску дјелатност, финансијско посредовање и приватизована предузећа чији купац није извршио обавезе из уговора о продаји државног капитала, као ни она код којих је Комисија за ревизију приватизације изразила основ сумње да приватизација није извршена у складу са прописима – рекао је шеф Одјељења за пласмане кредита у Инвестиционо-развојној банци Републике Српске Никица Бајић.

Невесиње је највише интерсовало кредитирање пољопривреде, с обзиром на то да предиспозиције за њен развој имају на основу властитих ресура. 
 

 

Извор: Глас Српске

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.