Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
28.01.2008  Press clipping
Кампања по општинама почиње 30. јануара

Инвестиционо-развојна банка РС (ИРБ) крајем мјесеца по општинама Српске почиње с презентацијама својих кредитних линија у циљу упознавања пољопривредника, предузетника, привредника и осталих грађана о начину и условима добијања кредитних средстава.

Прве презентације, како је потврђено, биће одржане 30. јануара у општинама Невесиње, Гацко и Источни Мостар, да би кампања послије обиласка свих локалних заједница завршила 21. фебруара у Бањалуци, Челинцу и Кнежеву/Скендер Вакуфу.

“На тим презентацијама ћемо представити све детаље кредитних линија с којима се заинтересована лица нису могла упознати преко медија”, казао је Зоран Поповић, портпарол ИРБ, додајући да ће у циљу што успјешнијег представљања у организацију бити укључени представници локалних заједница и Привредне коморе РС.

Потребу бољег упознавања јавности потврђује чињеница да у сједиште ИРБ у Бањалуци ових дана често долазе грађани тражећи кредите, иако је раније саопштено да ће се средства почети пласирати за мјесец дана и то преко комерцијалних банака и микрокредитних друштава.

У ИРБ подсјећају да они нису класична банка која има одјељење за послове са становништвом, већ да ће своја средства усмјеравати другим финансијским кућама код којих ће грађани и правна лица моћи аплицирати за подизање кредита.

“Судећи по позивима грађана, тражња за кредитима ће бити велика, можда дијелом и због тога што су у јавности створена нека нереална очекивања да се ради о бесплатним средствима и да ће постојати олакшице код обезбјеђења кредита”, оцјењује Поповић.

Он напомиње да ће за подизање кредита ИРБ, као и код постојећих кредита на банкарском тржишту, требати жиранти, као и испуњење свих других услова које одреде комерцијалне банке и микрокредитна друштва.

ИРБ је за ову годину обезбиједила кредитне линије за покретање бизниса, микробизнис у пољопривреди, пољопривреду, предузетнике и предузећа, станоградњу и локалне заједнице, укупне вриједности 287 милиона КМ.

Камате на кредите ће се кретати од четири до 7,36 одсто са роком отплате до 20 година, у зависности од њихове намјене.

 

Извор: Независне новине

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.