Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
23.09.2016  Локалне развојне иницијативе
Oпштина Брод успјешно реализовала пројекат из средстава Финансијског механизма

БРОД – У оквиру Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја, општина Брод успјешно је реализовала пројекат „Изградње балон сале у МЗ Лијешће“. Укупна вриједност пројекта износила је 141.063,51 КМ, од чега је општина Брод обезбиједила 42.783,51 КМ, док остало представљају бесповратна средства Финансијског механизма.

У оквиру пројекта изграђена је спортска балон сала површине 900м2, за потребе фискултурног образовања ученика Основне школе „Лијешће“, те монтиране заштитне мреже и постављена електро инсталација.

„Ово је веома важан дан за нашу школу, јер наши ученици напокон добијају пријеко потребну спортску дворану, а нарочито нам је драго што је овај пројекат ријешен након неколико десетина година“, изјавио је Иван Димитров, директор ОШ „Лијешће“.

 „Моји сарадници су у протекле три године активно радили на проналажењу рјешења за проблем дворане у Лијешћу, и успјешно су аплицирали на овај пројекат, а ја као начелник сам изузетно поносан на посао урађен на рјешавању овог питања“, изјавио је Илија Јовичић, Начелник општине Брод.

Јовичић је додао да ће општина и у наредном периоду наставити да улаже у осавремењавање овог спортског објекта, јер је предвиђена и изградња свлачионица, као и додатних садржаја.

Након културно-умјетничког програма, Начелник општине, заједно са директором школе, пресјекао је врпцу и свечано прогласио дворану отвореном.

Финансијски механизам интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској успостављен је као заједничка иницијатива Министарства финансија Републике Српске, Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, Владе Швајцарске и Развојног програма Уједињених нација у Босни и Херцеговини (UNDP BiH).

Извор: opstina-brod.net

 

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.