Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
20.09.2016  Саопштењa
Представљање нових услова кредитирања привреде

У циљу представљања нових погодности кредитних линија, представници ИРБРС ових дана разговараће с привредницима у више општина Републике Српске. Заинтересовани предузетници, пољопривредници и предузетници биће упознати са новим условима кредитирања. Такође, ИРБРС ће у директном контакту добити информације о потребама и проблемима предузетника, како би се додатно прилагодили услови кредитирања.


Инфо дани ИРБРС почињу 19.09 2016 за регију Приједор, у Сали Завода за изградњу, с почетком у 12 часова. Затим, слиједи Бања Лука,20.09.2016. просторије Првивредне коморе РС, у 12 часова.  У Добоју се Инфо дани одржавају 22.09.2016. у амфитетатру Саобраћајног факултета у 12 часова и у Мркоњић граду, 23.09.2016. у сали зграде општине, с почетком у 11 часова. У октобру ће се ИНФО дани одржати у општинама Брчко, Бијељина, Источно Сарајево, Фоча и Требиње. Термини ће бити накнадно одређени.


У периоду од оснивања до 22.08.2016. године, из средстава фондова којим управља ИРБРС пласирано је укупно 2.017,0 милиона КМ. Од овог износа, на кредитној основи реализовано је 1.590,9 милион КМ или 79%, односно путем  пласмана у хартије од вриједности (ХоВ) емитената са подручја РС, преосталих 426,1 милион КМ или 21%.


Пружање финансијске подршка развојним и осталим приоритетним пројектима РС, под изузетно повољним и стимулативним условима, један је од приоритета у раду Банке. Захваљујући томе се Банка афирмисала у једног од најзначајнијих финансијера домаће привреде, што потврђује и податак како је преко 70% одобрених кредитних средстава пласирано управо у домаћу привреду, док се остатак односи на пласмане у стамбене кредите, кредите јединицама локалне самоуправе, те пласмане предузећима и установама чија претежна дјелатност није у домену привреде (болнице, топлане, институти и сл.).


Са стањем на дан 31.12.2015. године, кредитни пласмани ИРБРС привреди чинили су 20,8% од укупних кредита банкарског сектора РС одобрених истој што је за 14,8 процентних поена више од њиховог учешћа на крају 2008. године (6,0%).
 

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.