Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
20.09.2016  Саопштењa
Одобрен први стамбени кредит из кредитне линије за самце и парове


ИРБРС је одобрила први стамбени кредит из кредитне линије стамбени кредити за самце и парове. У процедури одобравања је тренутно још седам захтјева.
У протеклом периоду, путем стамбених кредита ИРБРС омогућено је стамбено збрињавање преко 10.000 корсиника кредита и чланова њихових породица, под изузетно повољним условима.


Од оснивања Банке учешће стамбених кредита у укупним стамбеним кредитима банкарског система биљежи континуирани раст. У таквим околностима, на крају 2015. године њихово учешће износило је 43,9% што је за 19,2 процентних поена више у поређењу са стањем на крају 2008. године (24,7%).


Додатни импулс стамбеном збрињавању младих и високообразованих лица обезбједиће и новоуспостављени аранжман са Развојном банком вијећа Европе кроз Пројекат Социјални програм стамбеног збрињавања у БиХ-РС. На овај начин проширен је потенцијални круг корисника стамбених кредита и на високообразоване самце и младе брачне парове без обзира на године старости.


Ради стимулисања укупног друштвено-економског развоја, Банка је у више наврата кориговала своје финансијске услове према крајњим корисницима. Тренутно се каматне стопе на кредитне производе намијењене финансирању привреде крећу у интервалу од 3,8% до 4,7%, док су стамбени кредити из средстава Банке доступни по каматној стопи од 3,6% до 4,6%. Каматна стопа за стамбено збрињавање корисника по Пројекту који се реализује у сарадњи са Развојном банком вијећа Европе износи 4,7%.
 

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.