Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
23.12.2015  Локалне развојне иницијативе
Одржана обука о управљању пројектима за представнике општина

У циљу стварања ефикасних претпоставки за успјешну имплементацију пројеката чије је финансирање одобрено у склопу другог циклуса Финансијског механизма, у Теслићу је од 9. до 11. децембра 2015. године одржана обука „Имплементација, мониторинг и евалуација пројеката“. Обуку је организовала Инвестиционо-развојна банка Републике Српске (ИРБРС) у сарадњи и уз финансијску подршку Система обуке за јединице локалне самоуправе у БиХ и Пројекта интегрисаног локалног развоја (ILDP), који реализује Развојни програм Уједињених нација (UNDP) у БиХ.

Обука је намијењена за особе које ће, испред корисника средстава Механизма бити непосредно задужене за имплементацију, мониторинг и евалуацију пројекта, као и финансијско управљање пројектним активностима. Током обуке, заједнички су сагледани и анализирани сви кључни аспекти провођења одабраних пројектних приједлога те специфичности обавеза и одговорности које произилазе из одредби уговора о додјели средстава у склопу Финансијског механизма и пратећих Смјерница за њихове кориснике.

Финансијски механизам за подршку пројекатима интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској 2015-2016 је успостављен кроз заједничку иницијативу Министарства финансија Републике Српске, Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, Владе Швајцарске и Развојног програма Уједињених нација (UNDP) у БиХ.

Поред представика UNDP-а и ИРБРС-а, у обуци је учествовао укупно 21 представник из 10 јединица локалне самоуправе. Сви они су исказали велико задовољство стеченим знањима која ће им бити од користи у провођењу пројеката у оквиру Финансијског механизма, али и касније, приликом имплементације сличних пројектних задатака.

Промотивни филм о Финансијском механизму можете погледати на овом линку: https://www.youtube.com/watch?v=_AkPhXeV02Q

 

 

Претрага новости





 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.