Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
29.09.2015  Локалне развојне иницијативе
Средствима Финансијског механизма подржана набавка опреме за Дом здравља у Шипову

У oпштини Шипово одржана је промоција резултата пројекта „Побољшање доступности и квалитета примарне здравствене заштите на подручју општине Шипово – Набавка санитетског возила за потребе Дома здравља Шипово“, који је подржан од стране Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској. Овим поводом начелник општине Шипово Милорад Ћирко организовао је пријем за званице са презентацијом пројекта и његових резултата те обилазак набављене опреме. Промоцији су поред представника домаћина, Општине Шипово, присуствовали и представници Швајцарске амбасаде, Развојног програма Уједињених нација (UNDP), Инвестиционо-развојне банке Републике Српске (ИРБРС) и Дома здравља Шипово.

Путем наведеног пројекта, за потребе Дома здравља Шипово набављено је једно ново санитетско возило, ЕКГ апарат, мјерач крвних елемената, зимске гуме за возило и радна одјећа за возаче. Укупна вриједност пројекта је 90.390 КМ, од којих је општина Шипово учествовала са 19.253 КМ, а средства из Финансијског механизма износе 71.137 КМ.

Финансијски механизам, у чијем оквиру се реализовао овај пројекат, успостављен је како би пружио подршку реализацији приоритета утврђених стратегијама развоја јединица локалне самоуправе и на тај начин допринио јачању јавних услуга и руралног развоја у Републици Српској. Ова активност се проводи у оквиру Пројекта интегрисаног локалног развоја (ILDP) који представља заједничку иницијативу Владе Швајцарске и UNDP у Босни и Херцеговини. Укупно расположива средства Финансијског механизма у 2014. години износила су 520 хиљада долара од чега је Влада Швајцарске обезбиједила 400 хиљада долара путем ILDP-а, а Влада Републике Српске 120 хиљада долара, путем Министарства финансија Републике Српске.

Финансијским механизмом оперативно управља ИРБРС.

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.