Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
20.07.2015  Локалне развојне иницијативе
Набавка возила за опремање комуналног предузећа у општини Купрес

Представници Инвестиционо-развојне банке Републике Српске (ИРБРС) и партнерских институција посјетили су 16.07.2015. године општину Купрес, гдје су присуствовали реализацији пројекта „Набавка возила за опремање комуналног предузећа“ чије је провођење подржано путем Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској.

Укупна вриједност пројекта износила је 99.918 КМ, од чега су 78.156 КМ бесповратна средства Финансијског механизма, док је остатак средстава, у износу од 21.762 КМ обезбиједила општина Купрес. У склопу овог пројекта набављена је неопходна опрема за комунално предузеће и то комбинована грађевинска машина, камион кипер те пратећа средства за опремање цистерне за воду, чиме су створене претпоставке, не само за боље функционисање овог локалног предузећа, већ и за побољшање квалитета и свеукупних услова живота становништва на овим подручијима.

Том приликом, представници партнерских институција Финансијског механизма су упознати са значајем пројекта и његових резултата за ову локалну заједницу. Представници ИРБРС истакли су посебно задовољство успјешном сарадњом са општином Купрес током свих фаза пројектне имплементације.

Финансијски механизам успостављен је кроз заједничку иницијативу Владе Швајцарске, Министарства финансија Републике Српске, Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, Развојног програма Уједињених нација (UNDP) у Босни и Херцеговини те Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, којој је повјерено оперативно управљање Финансијским механизмом.

 

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.