Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
17.07.2015  Локалне развојне иницијативе
Посјета општини Рудо и размјена искустава у организовању и подршци малинарској производњи

У склопу Механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској, дана 15.07.2015. године, организована је посјета представника општина Мркоњић Град и Теслић општини Рудо с циљем размјене искустава у организовању и подршци малинарској производњи. Посјети су присуствовали и представници Пројектног тима Инвестиционо-развојне банке Републике Српске (ИРБРС) за оперативно вођење, усмјеравање и надзор на имплементацији Механизма.

За посјетиоце је уприличен састанак код начелника општине Рудо током којег се дискутовало о развоју малинарске производње и улози јединице локалне самоуправе у пружању подршке одрживом расту и развоју малинарства на подручју општине Рудо.

Након састанка, учесници су посјетили локацију хладњаче „Увац“ те су упознати са процесом организовања, управљања и финансијском одрживошћу хладњаче, као и организацијом и вођењем радних процеса (пријем, сортирање и складиштење малине). Представници Удружења узгајивача малине „Малина“ из Рудог пренијели су искуства у вези са процесом удруживања и организовања малинара. Учесници су потом са представницима Пољопривредне задруге „Увац“ из Рудог, уз обилазак матичног малињака, разговарали о самом процесу узгоја малине и њиховом пласману на тржиште. Након тога, учесници су посјетили и малињак индивидуалног произвођача који представља примјер добре праксе у организовању и вођењу малинарске производње.

Сви учесници су исказали задовољство поводом размјене искустава, као и спремност за наставак сарадње у питањима од заједничког интереса.

Фотографије са овог догађаја можете погледати у сљедећој галерији: посјета општини Рудо.

 

 

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.