Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
24.07.2014  Саопштењa
Посјета представника пројекта FIRMA

Представници пројектa FIRMA, којег заједнички реализују Америчка агенција за међународни развој (USAID) и Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA), посјетили су данас Инвестиционо-развојну банку Републике Српске (ИРБРС).

Разговарано је о новој иницијативи пројекта FIRMA која је усмјерена на помоћ приватном сектору при санацији штета насталих у мају 2014. године у општинама БиХ које су биле највише погођене поплавама. ИРБРС је показала спремност да се придружи информативним сесијама у склопу овог пројекта, које ће у наредном периоду бити организоване у Републици Српској.

Поред тога, саговорници су упознати са активностима које је ИРБРС већ предузела, а које су усмјерне на помоћ и подршку општинама и привредним субјектима који су претрпјели штете од поплава. Наглашено је да су активности ИРБРС на овом плану базиране на допуни Правила пласмана средстава по кредитним линијама и зајмовима, чиме је корисницима кредита и зајмова ИРБРС омогућено одобравање посебног грејс периода од 12 мјесеци, уз продужење рока отплате до 12 мјесеци, као и ослобађање од обавезе прибављања гаранције Гарантног фонда РС уколико је зајам у цјелости обезбијеђен у складу са важећом политиком ИРБРС.

Учесници састанка изразили су спремност за наставак сарадње у питањима од заједничког интереса.

 

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.