Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
10.09.2012  Новости за инвеститоре
Инвеститорима доступна бесповратна средства за подршку инвестицијама и запошљавању

Министарство финансија Републике Српске објавило је Јавни оглас за додјелу бесповратних финансијских средстава за реализацију програма подршке инвестицијама и запошљавању.

Предмет јавног огласа је пријављивање инвестиционих пројеката у производном сектору, тј. директних инвестиција (нова улагања у основна средства) које реализују инвеститори на територији Републике Српске, а којим се обезбјеђује запошљавање нових радника.

Укупна средства која се додјељују одређују се према вриједности инвестиције и броју новозапослених радника, а у зависности од мјеста инвестирања и испуњености прописаних критеријума.

Средства ће се додјељивати за инвестиције у производни сектор, чија је минимална вриједност улагања 2 милиона КМ и којом се обезбјеђује запошљавање најмање 20 радника, у износу од 3.500 до 5.000 КМ, у зависности од степена развијености општине на чијој се територији реализује пројекат.

За инвестиционе пројекте чија је вриједност улагања преко 25 милиона КМ, којима се обезбјеђује запошљавање најмање 100 нових радника, без обзира на степен развијености општине у којој се врши инвестирање, средства се обезбјеђују у износу од 15% од укупне вриједности инвестиције.

Јавни оглас можете преузети овдје.

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.