Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
22.06.2012  Саопштењa
Представници енергетског конзорција из Словачке посјетили ИРБРС
Представници конзорција (групе) компанија из Словачке, које су активне у реализацији пројеката из области производње електричне енергије у земљама Централне и Источне Европе, посјетили су Инвестиционо-развојну банку Републике Српске (ИРБРС). Састанак је организован на иницијативу компаније Hydroenergia из Словачке.
 
Током састанка, гости из Словачке упознали су представнике ИРБРС са својим активностима, а посебно су нагласили оријентисаност на пројекте из обновљивих извора енергије, као што су мале хидроцентрале и соларна енергија. Разлог њихове посјете ИРБРС је интерес за учешћем у пројектима обновљивих извора енергије на територији Републике Српске. Наглашена је њихова спремност да инвестирају у изградњу малих хидроцентрала и фотонапонских система, властитим учешћем или на принципу заједничког улагања са приватним и/или јавним партнерима, као и заинтересованост за инвестиције у реконструкцију постојећих хидроенергетских система.
 
Представници ИРБРС упознали су госте из Словачке са активностима банке, као и са расположивим кредитним линијама и осталим видовима подршке инвестицијама у Републици Српској. Такође, од стране ИРБРС обећана је помоћ у остваривању контаката са релевантним институцијама у Републици Српској.
 
 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.