Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
11.01.2012  Саопштењa
ИРБРС чланица Европског удружења јавних банака
Инвестиционо-развојна банка Републике Српске постала је чланица Европског удружења јавних банака (EAPB), на основу поднесене апликације од 29.11.2011. Будући да Босна и Херцеговина још увијек није чланица ЕУ или земља кандидат, ИРБРС је добила статус придруженог члана. Подршку за улазак у чланство пружили су нам, прије свих, Хрватска банка за обнову и развој (HBOR) и Словеначка извозна и развојна банка (SID). На овај начин ИРБРС је успјешно наставила интернационализацију свог пословања, а самим тим и даљње укључивање привредног развоја Републике Cрпске у европске и међународне токове.
 
Европско удружење јавних банака основано је 4. маја 2000. године и представља око 100 финансијских институција из различитих европских земаља које свеукупно имају око 15% удјела на европском тржишту, биланс од око 3.500 милијарди евра и 190.000 запослених.
 
Чланство у EAPB пружа могућност ИРБРС за успостављање нове и учвршћивање постојеће сарадње са сродним јавним развојним институцијама европских земаља и региона као што су јавне финансијске институције из Аустрије, Њемачке, Швајцарске, Италије, Словеније, Хрватске, Србије, итд.
 
 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.