Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
15.04.2011  Саопштењa
ИРБРС и ХБОР разговарали о сарадњи
Представници Инвестиционо-развојне банке Републике Српске (ИРБРС) посјетили су Хрватску банку за обнову и развитак (ХБОР). Теме разговора су биле: искуства ХБОР-а код кредитних линија које се пласирају директним путем и путем комерцијалних банака, третирање ризика повезаних са активностима ХБОР-а, проблем доспјелих потраживања, искуства ХБОР-а са међународним финансијским институцијама као изворима финансирања те могућности сарадње између ИРБРС и ХБОР-а.
 
Представници двије развојне банке размијенили су искуства око приступа изворима средстава и сарадњи с међународним финансијским институцијама. Руководство ХБОР-а представило је своја искуства везано за директне пласмане и начин процјене и евалуације финансијских посредника.
 
На пољу будуће сарадње, разговорано је о могућности приступа ИРБРС чланству у Европском удружењу јавних банака (ЕАПБ). Договорено је да ће релевантне службе ХБОР-а доставити ИРБРС документацију потребну за започињање процеса приступања. Такође је разматрана могућност потенцијалне консултантске подршке ХБОР-а према ИРБРС, што ће у случају потребе бити детаљније разрађено.
 
 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.