Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
03.09.2010  Press clipping
Планирани приход преко два милиона КМ
Компанија за производњу ПЕТ амбалаже за мљекарску индустрију “Јамбо-пет” упркос економској кризи ове године проширила је пословање те ове године планира остварити приход од 2,2 милиона, што би било за 850.000 КМ више у односу на претходну годину.
 
Лакташки “Јамбо-пет” која навише производи ПЕТ амбалажу “Млијекопродукт” из Козарске Дубице, бихаћки “Meggle” и имају извозни посао за осјечки огранак ове компаније је у четвртак посјетио Миленко Павловић, директор Инвестиционо-развојне банке РС.
 
Момир Њежић, директор и власник “Јамбо-пета” је након посјете истакао да да је захваљујући пола милиона КМ вриједним кредиту ИРБ-а који је ова компанија прошле добила “Јамбо-пет” три пута увећао финансијски и физички обим производње, а прошлогодишњи пословни план удвостручен.

“Ми са тренутним капацитетима не можемо да пратимо количину наруџби које добијамо”, рекао је Њежић изражавајући уверење да ће и ове године добити 1,7 милиона КМ кредитне подршке од ИРБ-а како би наставили развој.
Према његовим речима на тај начин би већ догодине на овом мјесту био једна нови “Јамбо ПЕТ” који би са проширеним капацитетима биљежио приход између пет и шест милиона КМ.

Он је најавио да ова компанија има план да уколико његово проширење буде подстакнуто новим кредитом Инвестиционо-развојне банке РС запошљавање 20 нових радника са инвалидитетом.

“Јамбо ПЕТ” је на почетку пословања запошљавао 18 радника, док данас ова фирма након одобреног ИРБ-овог кредита запослила 44 радника. Од тренутног броја запослених њих 60 одсто су особе са инвелидитетом или лица са лакшим облицима менталне ретардације, што раду ове фирме даје социјални и друштвено одговоран карактер.

“Стратегија рада ИРБ-а предвиђа нови развој и запошљавање, а у “Јамбо-ПЕТ” смо сасвим јасно кредитна средства ИРБ-а уложена у производњу која је чак извозно орјентисана и да се ради о компанији чији рад има социјалног карактера”, рекао је након посјете Павловић.
Новим кредитним аранжманом људи који ће се запослити у ‘Јамбо ПЕТ ” имали прилику проласка кроз едукацију, требао бити направљен радни центар за смјештај радника.
 
Даворин Бјелатовић, радник “Јамбо-пета” који припада категорији стоодстоне цивилне жртве рата је истакоа да је ова лакташка фирма једина овог типа у БиХ која запошљава велики број особа са инвалидитетом.
“Ова компанија не само да нас је запослила већ нам је уколико се покажемо као добри радници омогућила опцију напредовања у послу”, рекао је Бјелатовић.
 
Извор: Независне новине
 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.