Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
12.08.2010  Саопштењa
Пласмани у компаративне предности привреде Републике Српске

Стратегијом развоја Републике Српске као компаративне предности дефинисане су пољопривреда, туризам и енергетика. Регија Херцеговине има све три компаративне предности, па је због тога ИРБРС пласирала значајна средства у регију. У општину Требиње пласирано је укупно 14 милиона марака кредитних средстава, од чега за предузетнике и предузећа 5.840.000 а у пољопривреду 2.1 милион.

С обзиром на карактеристике Требињске општине знатан дио средстава пласиран је у виноградарство и развој винарства, као и директно у туристичке потенцијале. На који начин су имплементирана та средства лично се увјерио и директор ИРБРС Миленко Павловић посјетивши Винарију Вукоје и Хотел Платане. Винарија Вукоје корисник је развојног кредита ИРБРС од 500.000 КМ. Средства су у цијелости утрошена на подизање дугогодишњих засада винове лозе, што ће винарији омогућити повећање производње. То су модерни засади с врхунским сортама винове лозе и системом за наводњавање. Винарија сада има 16 стално запослених радника, а сезонски ангажује додатну радну снагу.

Хотел Платани се налази у центру старог дијела Требиња и представља изузетан туристички потенцијал. За пројекат проширења и опремања хотела ИРБРС је одбрила два кредита укупне вриједности 2.400.000 КМ. Хотел је проширен и за додатних 25 комфорних соба, односно 50 лежајева. Предузеће је у моменту аплицирања запошљавало 20 радника, а сада имају 30 стално запослених и 20 сезонских радника.

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.