Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
30.09.2009  Саопштењa
Разговори о сарадњи с Међународном финансијском корпорацијом

Представници Међународне финансијске корпорације (IFC), предвођени главним руководиоцем активности у југоисточној Европи г. Аntoine Courcelle-Labrousse, посјетили су ИРБРС и с њеним представницима разговарали о успостављању сарадње.

Сарадња између двије институције је могућа у области финансирања предузећа путем зајмова и власничких улагаља и давања зајмова локалним заједницама. Представници Сектора за макроекономске анализе ИРБРС представили су улогу и активности банке са посебним акцентом на начин пласмана финансијских средства из Привредно-развојног програма Републике Српске који се реализује преко ИРБРС.

Изражена је обострана спремност да се анализирају могућности проналажења модела заједничког финансирања развојних пројеката у Републици Српској.

IFC је групација Свјетске банке која потиче одрживи економски раст у земљама у развоју, финансирањем улагања у приватном сектору, мобилизацијом приватног капитала на домаћем и међународним финансијским тржиштима, те пружањем савјетодавних услуга у смислу смањења ризика предузећима и владама.
 

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.