Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
14.09.2009  Саопштењa
Уговор о финансирању са Европском инвестиционом банком

Представници Инвестиционо-развојне банке Републике Српске (ИРБРС) и Министарства финансија РС успјешно су завршили преговоре са представницима Европске инвестиционе банке (ЕИБ) везано за обезбјеђивање додатних средстава за финансирање малих и средња предузећа и инфраструктурних пројеката. У складу с преговорима, ЕИБ ће обезбједити средства у износу од 50 милиона евра која ће крајњим корисницима бити пласирана посредством ИРБРС, под повољним условима.

Уговор о финансирању биће потписан до краја године а први кредитни пласмани би се могли очекивати крајем 2009. или почетком 2010. године. Кредити малим и средњим предузећима одобраваће се на период од 12 година уз грејс период од 4 године, а за инфраструктурне пројекте у општинама на период од 15 година и грејс период од 5 година.

Успјешна финализација преговора са Европском инвестиционом банком, као једном од најзначајнијих европских финансијских институција, резултат је вишемјесечних заједничких напора ИРБРС и Министарства финансија РС, усмјерених ка повећању доступности повољних развојних и инвестиционих кредита за привредне субјекте и локалне заједнице у РС. Финализацијом ових преговора ИРБРС се афирмисала као респектабилан међународни партнер, што представља одличну основу за контакте са другим међународним финансијским институцијама у циљу проширења активности ИРБРС усмјерених ка подршци развоју РС. 
 

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.