Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
10.07.2009  Press clipping
Формиран кредитно-гарантни фонд за предузетништво и пољопривреду

Скупштина општине Козарска Дубица усвојила је данас Програм кориштења средстава фондова за развој у 2009. години, којим је формиран кредитно-гарантни фонд од 200.000 КМ депозита, чијим кориштењем ће се предузетницима и индивидуалним пољопривредним произвођачима олакшати кориштење кредитних линија Инвестиционо-развојне банке Републике Српске /ИРБРС/.


“Општина Козарска Дубица настоји да обезбјеђивањем гарантних депозита смањи проблем недостатка почетног капитала и колатерала за кредитне линије ИРБ РС, а формирањем кредитно-гарантног фонда наши предузетници и пољопривредници ће бити у могућности да на лакши и једноставнији начин дођу до повољних кредитних средстава”, образложио је одборницима начелник општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Драган Матаруга.


Он је истакао да локална власт има важну улогу у креирању повољнијег пословног окружења, економског развоја и отварања нових радних мјеста.
“Вјерујемо да ће оваквим приступом бити омогућен раст постојећих и оснивање нових привредних субјеката, што би свакако допринијело смањењу незапослености и повећању животног стандарда свих грађана Козарске Дубице”, процијенио је Матаруга.
Максималан износ појединачног кредита износи 100.000 КМ за мала и средња предузећа и предузетнике, односно 10.000 КМ за пољопривреднике, а општина Козарска Дубица депозитом гарантује до 20, односно 30 одсто износа кредита.


Корисници средстава у области предузетништва дужни су да на сваких 25.000 КМ одобрених кредитних средстава запосле једно лице са подручја општине Козарска Дубица, а које није било запослено у протеклих годину дана код истог послодавца, те да прихвате обавезу да у периоду од три године неће смањивати број радника.
Програм кориштења средстава фондова за развој у 2009. години, којим је формиран кредитно-гарантни фонд једногласно је усвојен у Скупштини општине Козарска Дубица.

 

Извор: www.capital.ba

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.