Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
27.03.2009  Саопштењa
Нова Правила пласмана по кредитним линијама

Руководство Инвестиционо-развојне банке Републике Српске данас је представило нова Правила о пласману средстава по кредитним линијама ИРБРС, која је Влада РС усвојила на јучерашњој сједници.

Новим правилима пласмана по кредитним линијама ИРБРС је имплементирала дио мјера Владе РС на ублажавању негативних ефеката свјетске економске кризе у дијелу који се односи на повећање ликвидности привреде, подстицање раста и повећање запослености.

Овим правилима уведена је нова кредитна линија за откуп потраживања и побољшани услови по постојећим кредитним линијама, посебно за привреду.

Код кредитних линија за пољопривреду и привреду уведена је могућност да се дио кредита усмјери на рефинансирања постојећих задужења. Повећан је расположиви износ за обртна средства до 2.000.000 КМ, смањене каматне стопе, продужен период отплате, те повећан износ средстава за пољопривреду на 5.000.000 КМ.

Посебне погодности по питању коришћења кредитних средстава предвиђене су за почетне пословне активности, пољопривреду и привредне гране које су потенцијално угрожене економском кризом.

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.