Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
26.09.2008  Press clipping
ФИМА заинтересирана за финансирање мини хидроелектрана у Републици Српској

Представници Кинеске развојне банке и хрватске групације ФИМА 23.09.2008. године су у одвојеним посјетама Инвестиционо-развојној банци РС (ИРБРС) изразили интерес за улагање у РС, првенствено у електроенергетском сектору.

Бране Ступар, вршилац дужности директора ИРБРС, казао је да је делегација Кинеске развојне банке посјетила Бања Луку у склопу обиласка финансијских институција региона како би сагледали пројекте у које би могли уложити дио свог инвестиционог портфеља у вриједности од 400 милијарди долара.

"Они су изразили интерес за инвестирање у конкретне пројекте из електроенергетског сектора, затим, учешће у приватизацији предузећа и заједничким пројектима гринфилд инвестиција", казао је Ступар.

ИРБРС је кинеским инвеститорима, према његовим ријечима, представила макроекономске показатеље РС, пресјек стања у процесу приватизације, те их упознала са постојећом законском регулативом.

Челници ИРБРС разговарали су и са делегацијом хрватске финансијске групације ФИМА, коју су чинили њихови представници из сектора банкарства, индустрије инвестиционих фондова и берзанског посредовања.

"Представнике ФИМА првенствено интересује формирање кластера по мини-хидроелектранама, гдје би они учествовали у финансирању тих пројеката које су већ патентирали у више европских земаља", казао је Ступар. Он је истакао да ће ИРБРС о свим приједлозима упознати Владу и надлежна министарства РС.
 

 

Извор: Независне новине

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.