Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
26.09.2008  Саопштењa
ИРБРС-Свјетска банка: Како ојачати конкурентност приватног сектора

Представници Свјетске банке заинтересовани су за сарадњу с ИРБРС на пројектима везаним за подршку развоја приватног и финансијског сектора.

Експерти из Свјетске банке су се нарочито интересовали за постојећа ограничења јачању конкурентности приватног сектора у Републици Српској,  како би се могли развити одговарајући програми. Такође, занимала их је улога и активности ИРБРС, са посебним освртом на пласирање средстава из Развојног програма РС (кредити и улагања у ХОВ).

Бране Ступар, директор ИРБРС, презентовао је основне информације о ИРБРС, а нагласио је и спремност да се у наредном периоду кредитне линије још више прилагоде потребама МСП, посебно за почетнике и микробизнис у пољопривреди (смањење каматне стопе и сарадња са великим предузећима која требају подршку за развој мреже коопераната).

Свјетска банка вољна је да понуди сарадњу ИРБРС у областима: промоције извоза, развоја индустријских зона, подршке МСП (кооперантима великих предузећа) у неразвијеним регијама, као и грантове за усклађивање рада предузећа (цертифицирање, налажење партнера). Корпоратизација и власничка улагања (еquity financing) су области које покрива њихова групација IFC.

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.