Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
05.09.2008  Саопштењa
У пројекте развоја заједнице 1.613.000 КМ

Министар за локалну управу и самоуправу у Влади РС Зоран Липовац, в.д. директора ИРБРС Бране Ступар и начелници осам општина потписали су данас уговоре о улагању у инфраструктурне пројекте у вриједности од 1.613.000 КМ.

Уговори се реализују кроз Пројекат развоја заједнице, а имплементира га ИРБРС преко Фонда за развој и запошљавање. Сва улагања врше се кроз партнерство Владе РС, грађана и општинских власти. Влада кроз средства економско-социјалне компоненте, буџета министарстава и кредитних средстава у пројекту учествује са 50%, општине са 35,54% и грађани са 14,86% од укупне суме.

Потписани уговори односе се на асфалтирање локалних путева, јавну расвјету и систем наводњавања, а биће реализовани у општинама Петрово, Берковићи, Источни Мостар, Невесиње, Љубиње, Билећа, Чајниче и Челинац. Све ове општине спадају у ред неразвијених и изразито неразвијених.

Управа ИРБРС одобрила је још осам пројеката за пет општина, укупне вриједности 800.000 КМ, чија реализација почиње крајем септембра мјесеца.

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.