Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
08.08.2008  Продаја ХОВ - АФРС
Продани пакети акција у четири предузећа

ИРБРС понудила је данас на продају пакете акције државног капитала у 25 предузећа организовањем посебних аукција на Бањалучкој берзи. До краја трговања продани су пакети акција у четири предузећа ("Поткозарје" АД Градишка, "Мекоте" АД Хан Пијесак, "Чајавец-алатница" АД Бања Лука, "Рекреатурс" АД Бања Лука), а укупна продајна цијена је 1.094.620,20 КМ.

 

Аукција за пакет акција „Градишка тржница“ због такмичења заинтересованих  купаца наставиће се у понедјељак. Почетна продајна цијена „Градишка тржница“ је са 8,10 КМ по једној акцији повишена на крају трговања на 12,627 КМ. Према Правилима продаје на берзи уколико је посљедња промјена куповне цијене извршена у периоду од 14,55 до 15 часова аукција се зауставља  и наставља наредни дан трговања од 11 часова.

 

За пакете акција осталих 20 предузећа аукција је завршена јер није било заинтересованих купаца. Након извршене анализе Управа ИРБРС донијеће одлуку о организовању нове аукције за ова предузећа.

 

Путем редовног берзанског трговања и организовањем аукција, ИРБРС је до сада на Бањалучкој берзи продала пакете акција 14 предузећа са укупно оствареном продајном цијеном од 7.523.464 КМ.

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.