Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
26.06.2008  Press clipping
Квалитетније информисање страних инвеститора
Инвестиционо-развојна банка Републике Српске представила је јуче у Бањој Луци нове сервисе "База података о инвестиционим локацијама у РС", Пакет информација "Инвестирајте у РС", "База података економских индикатора РС" и "Економски монитор", чији је основни циљ квалитетније информисање страних инвеститора.
 
- У наредном периоду може се очекивати повећање интересовања за могућности за инвестирање у БиХ, јер потписивање Споразума о стабилизацији и придруживања шаље важан сигнал страним инвеститорима - истакао је извршни директор Сектора за макроекономске анализе ИРБРС Огњен Ђукић.

Он је рекао да "Базу података о инвестиционим локацијама у РС" чине информације о расположивим мјестима за инвестирање, чији је циљ да олакша одлуку о избору најповољније локације за улагање.
- Подаци су прикупљани у сарадњи са општинама РС - нагласио је Ђукић и позвао све општине које нису доставиле све потребне информације да то учине.

Ђукић је додао да сервис Пакет информација "Инвестирајте у РС" садржи све потребне податке које би инвеститор требало да зна прије уласка у земљу, односно законодавне оквире, инвестиционе погодности, пореско законодавство и слично.

Он је додао да ће сервис "База података економских индикатора РС" омогућити потенцијалним страним и домаћим инвеститорима детаљан увид у макроекономска кретања у РС, путем свеобухватне макроекономске статистике на једном мјесту.

Ђукић је рекао да је Сектор за макроекономске анализе почео објављивање "Економског монитора ИРБРС", имајући у виду потребе инвеститора за адекватним макроекономским анализама и статистичким показатељима.

- Економски монитор ИРБРС је комплементаран са Базом економских индикатора ИРБРС. Потенцијални инвеститори могу у њему да пронађу аналитички обрађена и представљена економска кретања у РС, неопходна за доношење одлука о инвестицијама - појаснио је Ђукић.

Он је истакао да су сва четири сервиса доступна на сајту ИРБРС на српском и енглеском језику и да је информација о постављању база података и "Економског монитора" на сајт прослијеђена економским представништвима великог броја земаља као и другим значајним међународним институцијама и организацијама.

 

Извор: Глас Српске

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.