Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
21.05.2008  Саопштењa
ИРБРС на Инвестиционој конференцији у Будимпешти

Представник ИРБРС-а, г. Марко Тутњевић, учествовао је на Инвестиционој конференцији у Будимпешти, гдје је за присутне мађарске бизнисмене одржао презентацију о улози и циљевима банке, са посебним оствртом на политику и план приватизације. Такође посебно су истакнуте и активности ИРБРС-а на промоцији инвестиционих потенцијала у Републици Српској.

Конференцију су организовали мађарска Агенција за развој инвестиција и трговине (ITDH) и Агенција за унапређење страних инвестиција у БиХ (FIPA). Посебне презентације, поред представника FIPA-е,  одржали су и потпредсједник Владе Републике Српске и министар за економске односе и координацију г-ђа Јасна Бркић, министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Федерације БиХ г. Дамир Љубић, и директор Федералне агенције за приватизацију г. Енес Ганић.

Након главног дијела Конференције, на билатералним сусретима, остварен је низ контаката са мађарским инвеститорима, који су исказали интерес за процес приватизације и могућности инвестирања у РС. Договорен је наставак сарадње и изражена спремност за организовање посебних састанака у Бања Луци.

Представници  ITDH најавили су  и отварање инкубаторског центра за мађарске привреднике у БиХ како би им олакшали отпочињање пословних активности у БиХ.

 

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.