Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
02.07.2007  Press clipping
Утврђен капитал фондова Инвестиционо-развојне банке РС

Влада РС-а усвојила је приједлоге статута Акцијског фонда РС-а, Фонда за реституцију и Фонда становања РС-а што је један од предувјета како би почела да функционира Инвестиционо-развојна банка РС-а. Вршилац дужности директора Инвестиционо-развојне банке РС-а Јасминко Јотић појаснио је да су у Акцијски фонд укључена предузећа која представљају државни цапитал РС-а, од којих је један дио уписан у Централни регистар хартија од вријендости, а један дио није евидентиран јер се ради о предузећима која имају статус "Основна државна предузећа" и нису усклађена са законом о предузећима и јавним предузећима.

Јотић је казао да се дошло до процјене, на бази уредбе о методологији за утврђивање о нетовриједности и по којем је основи капитал Акцијског фонда 1,4 милијарди КМ, процијењена вриједност основног капитала Фонда за реституцију је 378,9 милиона марака, а основни капитал Фонда становања 92,7 милиона марака.

Он је након сједнице Владе навео да ће осам дана након објављивања ових докумената у Службеном гласнику РС-а почети процедура судске регистрације ових фондова како би се остварила правна форма којом може да управља Инвестиционо-развојна банка.

У току је процедура избора директора Инвестиционо-развојне банке РС-а и шест извршних директора, а до сада су се на све позиције јавила 33 кандидата.

Он је додао да ће Акцијски фонд преузети посао Дирекције за приватизацију РС-а оног момента када буде регистриран.

Извор: www.ekapija.com

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.