Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
03.04.2008  Саопштењa
ИРБРС одобрила први кредит

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске (ИРБРС) одобрила је први кредит у износу од 500.000 КМ. Корисник кредита је предузеће "Фачо" д.о.о. из Челинца. Средства су одобрена из кредитне линије за предузећа и предузетнике а биће пласирана преко Балкан Инвестмент Банке. Намјена овог кредита је набавка обртних средстава за подршку извозу. Рок отплате кредита је 12 мјесеци са шест мјесеци грејс периода и каматном стопом од 5,03% на годишњем нивоу. "Фачо" д.о.о има 71 радника и планира додатно запошљавање.

Предузеће се бави производњом свих врста паркета као финалног производа. Једини у БиХ производи ламелни паркет и 14-милиметарски паркет. Предузеће већину своје производње извози на инострана тржишта, односно око 70% производње пласира на тржишта Италије, Белгије, Њемачке, Грчке и Србије.

Према Правилима пласмана кредита из Развојног програма за износе кредита до 50.000 КМ, одлуку о одобравању кредита доноси пословна банка преко које корисник аплицира за кредит. За износе кредита од 50.000 КМ до 500.000 КМ, одлуку о одобравању мора донијети пословна банка и кредитни одбор ИРБРС. За износе кредита преко 500.000 КМ, одлуку доноси пословна банка, кредитни одбор ИРБРС и кредитни одбор којег именује Скупштина ИРБРС.

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.