Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
12.03.2008  Продаја ХОВ - АФРС
Потписан купопродајни уговор за „Глас“

Инвестиционо-развојна банка  Републике Српске и Конзорцијум "Интеграл инжењеринг - Дневне независне новине" потписали су данас у Бањалуци уговор о купопродаји државног капитала у три предузећа из састава "Гласа".

За 49 одсто државног капитала у "Гласу Српске", 62 одсто државног капитала у предузећима "Глас српски - Графика" и "Глас српски - Трговина" купац је дужан да у наредних 30 дана уплати понуђених 3,8 милиона КМ.  Конзорцијум "Интеграл инжењеринг - Дневне независне новине" осим купопродајне цијене од 3,8 милиона КМ, понудио је и инвестицију од 4.350.000 КМ у трогодишњем периоду и запошљавање 24 радника у наредних пет година. Купац је дужан да задржи претежну дјелатност предузећа и постојећи број од 365 радника у наредних пет година, да трајно задржи назив предузећа Акционарско друштво за информативну, издавачку и графичку дјелатност "Глас Српске" Бањалука, назив дневних новина "Глас Српске" и сједиште предузећа.

Сагласност за приватизацију предузећа "Глас Српске", "Глас српски - Графика" и "Глас српски - Трговина" Влада РС дала је на сједници одржаној 24. јануара.

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.