Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
28.11.2023  Саопштењa
Врховац на конференцији „Статистика новог доба“

Конференција „Статистика новог доба“ окупила је у Бањој Луци институције које се баве статистиком из цијелог региона, као и представнике политичког и јавног живота Републике Српске.

Конференцији, коју је организовао Републички завод за статистику, присуствовао је в.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац.

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић рекла је на конференцији да бити настављено улагање у статистику као веома важну област, како би могла давати конкретне и тачне податке на основу којих се пројектује развој у наредном периоду.

Она је нагласила да су статистички подаци веома важни, јер се на основу њих праве и економска политика и буџет за наредни период.

“У суштини, сва политика везана за привреду усмјерава се према томе шта статистички подаци показују и онда се добије добар резултат“, рекла је Видовићева.

Она је изразила задовољство радом Републичког завода за статистику који је, како је рекла, направио искорак у односу на окружење.

Директор Републичког завода за статистику Дарко Милуновић рекао је да је циљ ове конференције да се статистика приближи јавности и да се покаже да је завод сервис свих грађана, а статистика алат који служи корисницима да доносе квалитетне пословне одлуке којима рјешавају своје реалне проблеме.

„Наш концепт је да прикажемо статистику на занимљив начин, мимо свих стереотипа“, рекао је Милуновић.

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.