Новости | News - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
 
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
20.02.2008  Press clipping
667 милиона за привреду

Представници Инвестиционо-развојне банке  Републике Српске  у понедјељак су Приједорчанима представили своје кредитне линије.

За протеклих двадесетак дана обишли смо петнаестак градова у Српској и нформисали јавност о кредитним линијама од стране Владе Републике Српске - изјавио је руководилац Одјељења за пласмане  у јединицама локалне самоуправе Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Златко Поповић.

Он је, такође, истакао да је Развојним програмом Републике предвиђен пласман од 667 милиона марака као подстицај привредном развоју.

Инвестиционо-развојна банка РС је дефинисала шест кредитних линија преко којих ће се пласирати средства из Развојног програма – навео је Поповић и прецизирао да се ради о кредитима за почетне пословне активности, за микробизнис у пољопривреди, о кредитима за  пољопривреду, за предузетнике и предузећа, стамбеним кредитима и кредитима  за јединице локалне самоуправе.

Ријеч је, по наводима Поповића, о стимулативним кредитима са каматним стопама од четири до 7,36 одсто, са роком отплате на 20 година и грејс периодом од 36 мјесеци. Средства се неће, како се чуло, пласирати директно, већ путем финансијских посредника, односно пословних банака.

Предсједник Удружења дрвопрерађивача Приједор  и директор приватне фирме „Гросист“ Ратко Мацановић поздравио је оно што је понудила ова банка у Приједору.

Ово је нешто најповољније што се могло понудити привредницима у протеклих 15 година, бољих повољности до сада није било – казао је Мацановић.

 

 

Извор: Глас Српске

 

Претрага новости

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.