Финансијска подршка ЕУ | EU financial assistance - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
Подршка развоју
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште
 

ERASMUS +

Програм за образовање, обуку, младе и спорт
 
Циљeви програма: Програм ће допринијети активностима у областима образовања, обуке и младих везано за мобилност појединаца у сврху учења, размјену добрих пракси, подршку реформама и дијалогу са партнерским земљама, као и подучавању и истраживању о европским интеграцијама, те спортским активностима.
 
Програмом ће бити подупрте сљедеће активности:
  1. Мобилност у сврху учења за појединце - промовисање транснационалне мобилности ученика, студената и особља у високом образовању и стручном оспособљавању, као и у неформалном учењу и мобилности младих, те промовисање мобилности на бази заједничких, двоструких или вишеструких академских степена;
  2. Сарадња за иновације и размјену добрих пракси - промовисање транснационалних стратешких партнерстава у областима образовања, обука и активности за младе, заједничких иницијатива и размјене искустава и know-how; партнерстава између компанија и образовних институција, ИТ подршка платформама у области образовања и младих
  3. Подршка реформи политика - подршка политици ЕУ у областима образовања, обука и младих, те Болоњском и Копенхагенском процесу, примјени ЕУ алата за транспарентност, Europass, Европском квалификационом оквиру, Европском систему прикупљања и преношења кредита (ECTS), Европском систему кредита за стручно образовање и обуку (ECVET), као и Eurydice те другим мрежама;
  4. Активности програма Jean Monnet - промовисање подучавања и истраживања у области европских интеграција у ЕУ и ван ње, те подршка активностима академских институција или удружења активних у области студија европских интеграција;
  5. Спорт - подршка заједничким партнерствима, европским непрофитним спортским догађајима, изградњи институција у спорту, добром управљању у спорту, социјалној укључености и једнаким могућностима, те промоцији значаја физичких активности за унапређење здравља.

Буџет: 14,7 милијарди евра

 

Босна и Херцеговина у Erasmus+ програму учествује дјеломично у складу са својим статусом земље потенцијалног кандидата за ЕУ.

Апликанти из БиХ ће моћи подносити пријаве у оквиру акција: Erasmus Mundus, Tempus, Jean Monet, као и мрежа: Eurydice, Europass, Euroguidance и мрежу Европског квалификационог оквира, те Европске платформе за образовање одраслих – EPALE и платформе намијењене за сарадњу основних и средњих школа eTwinning.

За финансирање у оквиру програма "Erasmus+" могу се пријавити сва јавна и приватна тијела која дјелују у подручју образовања, оспособљавања, младих и спорта. Надаље, удружења младих којa су активнa у раду сa младима, али не нужно у оквиру организација младих - могу се пријавити за финансирање за образовну мобилност младих особа и радника те за стратешка партнерства у подручју младих.

 

За више детаља:

National Erasmus+ Office in BiH
Обала Иса-бега Исаковића 8,
71000 Сарајево,
Босна и Херцеговина
+387 33 570 260
Fax: +387 33 570 261
Mail to: office@erasmusbih.com
http://www.erasmusbih.com/index.php/en/

 

Званична web страница:

http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm

Генерална дирекција за образовање и културу:
http://ec.europa.eu/dgs/education_culture/index_en.htm

На Европском нивоу, Агенција Европске комисије за образовање, аудиовизуелну дјелатност и културу (Извршна агенција - EACEA), одговорна је за спорвођење централизованих активности програма Erasmus+. Извршна агенција задужена је за потпуно управљање животним циклусом тих пројеката, од промовисања програма, анализе захтјева за бесповратна средства, праћења пројеката на лицу мјеста, до ширења резултата пројеката и програма.

Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA)
Rue Colonel Bourg/Kolonel Bourgstraat 135-139
B-1140 Bruxelles/Brussel
Belgique/België

Tel: +32 2 299 11 11
E-mail: eacea-info@ec.europa.eu

 

 

 

 

Повезани документи

Сви документи >>

Требате још информација?

Пошаљите своје питање >>

Позовите нас >>

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.