Инвестирајте у Републику Српску | Invest in the Republic of Srpska - IRBRS
 
Помоћ | FAQ | Контакт Ћирилицa | Latinica | English
 Чланица
Инвестирајте у РС
Анкета
Како вам се допада наша нова База инвестиционих локација?
Веома је добра
Боља је од старе базе
Нема битнијих побољшања
Стара база је била боља
Не допада ми се уопште

СВОЈИНСКИ ОДНОСИ

(Закон о стварним правима, Службени гласник РС 124/08, 58/09 и 95/11)

Страни држављани могу куповати некретнине у Републици Српској, ако и под којим условима држављани Републике Српске могу куповати некретнине у појединој земљи.

Страна лица стичу право својине над непокретности у Републици Српској, под условом реципроцитета, ако законом или међународним уговором није другачије одређено. Принцип реципроцитета значи да страни купац може купити некретнину у Републици Српској, као што и држављанин РС може купити некретнину у тој земљи.

Ограничења:

  1. Страно лице не може бити власник непокретности на подручју које је ради заштите интереса и безбједности Републике, односно Босне и Херцеговине, законом проглашено подручјем на којем страна лица не могу имати право својине.
  2. Ако је страно лице стекло право својине на непокретности прије него што је подручје на којем непокретност лежи проглашено подручјем из претходног става, престаје право својине на тој непокретности, а страно лице има право на накнаду према прописима о експропријацији.
  3. Право на накнаду из претходног става припада и страном лицу које би насљеђивањем стекло непокретност на том подручју.
  4. Посебним законом одређује се на којим непокретностима страна лица не могу стицати права својине.

 

 

Требате још информација?

Пошаљите своје питање >>

Позовите нас >>

 
   
Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.